Ballonos ásványvíz – Ásványvíz forgalmazás – Vízadagló automata kihelyezés

Ismerd meg közelebbről a Diamantina ásványvizet!

A Szigetköz kialakulása mintegy 1,5-3 millió évvel ezelőtt, a Pleisztocén korban kezdődött el. Ekkoriban még a Pannon beltenger borította a vidéket. Az Alpok és a Kárpátok irányából beáramló folyók üledékükkel feltöltötték a medencét. Ennek a homokos kavicsrétegnek köszönhető, hogy napjainkban természetes szűrőként funkcionálva tisztítja meg az itt fellelhető kiváló összetételű DIAMANTINA természetes ásványvizet.

A DIAMANTINA természetes ásványvíz lelőhelye Öttevényen, a Szigetköz délnyugati csücskében helyezkedik el. Az első fúrások során több vizsgálatot is végeztünk, mikor végül 108m mélységben felleltük e tökéletes minőségű vizet. A vizsgálatok során feltárt talajszerkezetnek köszönhető, hogy a DIAMANTINA természetes ásványvíz vízadó rétegébe felszíni szennyeződés nem hatolhat, és ez garantálja, hogy mindig a legtisztább, állandó minőségű ásványvízzel tölthesd meg poharad!

A DIAMANTINA természetes ásványvíz közel 3 millió éve vár arra, hogy tökéletes összetételével, mikrobiológiai szennyeződéstől mentesen elhozhassa a felfrissülést mindenki számára!

Az emberi test mintegy 75 %-át Földünk folyékony kincse, a víz alkotja. Ez az, ami lehetővé teszi az emberi szervezet számára, hogy az ásványi anyagok, az egészséges élethez szükséges tápanyagok eljussanak a megfelelő helyre. Az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetünket, ezért fontos az, hogy milyen minőségű és összetételű vizet fogyasztunk. Mivel napi tevékenységünk során sok vizet veszítünk, amit pótolni kell. Erre a legalkalmasabb folyadék az ásványvíz, amely sok, a szervezet számára értékes ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz. Mivel minden napjaink során a táplálékunkkal egyre kevesebb ásványi anyagot és nyomelemet viszünk be a szervezetünkbe, fontos, hogy olyan vizet válasszunk, amely mindezt pótolni tudja.

A DIAMANTINA természetes ásványvíz összetételének köszönhetően ebben nyújt segítséget Neked!

 A DIAMANTINA természetes ásványvíz összetétele:

 

Összetétel

Nátrium

5,6 mg/l

Kálium

1,4 mg/l

Kalcium

87 mg/l

Magnézium

24,9 mg/l

Hidrogén-karbonát

384 mg/l

Vastalanítva

Összes oldott ásványi anyag

531 mg/l

 

A DIAMANTINA természetes ásványvíz fogyasztása során minimális mennyiségű nátriumot juttatsz a szervezetedbe, ennek köszönhetően a szervezeted nem savasítja. Káliumot szinte minden étel tartalmaz, így hiányállapot a szervezetben soha nem lép fel. A kálium felszívódása függ a nátrium tartalomtól. Mivel a DIAMANTINA természetes ásványvíz kevés nátriumot tartalmaz, így nem gátolja a benne, valamint a szervezetben található kálium felszívódását. A DIAMANTINA kalciumtartalma viszonylag magas. A kalcium felszívódását szintén befolyásolja a szervezet savassága. Mivel a DIAMANTINA természetes ásványvíz enyhén lúgos kémhatású, így segíti a kalcium megfelelő beépülését a szervezetbe. A magnézium nélkülözhetetlen a szervezet számára, mégis csak nagyon kis mennyiségben van jelen. Ez az elem csökkenti a magas vérnyomást, valamint a csontok fontos építőeleme. A DIAMANTINA természetes ásványvíz magnéziumtartalmának és alacsony nátrium tartalmának köszönhetően jó hatással van a vérnyomásra. A hidrogén-karbonát a szervezetben lúgosító hatást fejt ki, így a DIAMANTINA természetes ásványvíz összetételének köszönhetően segít a szervezet sav-lúg egyensúlyának megtartására.

A nátriumszegény diétáról

Napjainkban az emberek életvitelük során sok sót, azaz nátrium-kloridot fogyasztanak. A WHO ajánlása szerint naponta 5g só fogyasztása elegendő egy felnőtt szervezet számára, ami egy teáskanálnyinak felel meg. Ez körülbelül 2000mg nátriumot tartalmaz. Magyarországon ennek a mennyiségnek csaknem a 3-4 szeresét fogyasztjuk. A túlzott só fogyasztás bizonyítottan vérnyomás emelkedéshez vezet, amely hosszútávon érelmeszesedést, érelzáródást okoz. Kedvezőtlenül hat továbbá a vese működésére, befolyásolja az emésztőrendszeri betegségek kialakulását, az anyagcserét, a szervezet hormonális működését.

A DIAMANTINA természetes ásványvíz, nátrium szegény diétához kiválóan alkalmazható!

Egy liter DIAMANTINA természetes ásványvíz mindösszesen 5,6mg nátriumot tartalmaz, amely az ajánlott napi bevitelnek csupán 0,28%-át teszi ki, míg más ásványvizekben ennek sokszorosa is megtalálható. A DIAMANTINA természetes ásványvíz fogyasztása így nem befolyásolja számottevően a napi étrend kialakítását azoknak, akik ezt a diétát követik.

A felgyorsuló életben az embereknek nincs ideje különös gondot fordítani a táplálkozásra, pedig az egészség alapvető pillére hogy mit fogyasztunk. Fontos, hogy a savas ételeket (pl.: szénsavas üdítők, kávé, tea stb.) csak mérsékelten fogyasszunk, és sok olyan ételt válasszunk, ami lúgos kémhatású (pl.: zöld színű növények: uborka, saláta, cukkini, brokkoli, stb.) A sok só fogyasztása szintén nagymértékben rontja a sav-lúg egyensúlyt.

Mivel a DIAMANTINA természetes ásványvíz enyhén lúgos kémhatású, pH értéke 7.7, így segítséget nyújt abban, hogy a szervezet túlzott savasodását enyhítse.

A lúgos víz fogyasztásának jótékony hatásai a következőek lehetnek:

» Közömbösíti a test savasságát

» Javítja a vérnyomás problémákat

» Erősíti, élénkíti az immunrendszert

» Fontos szerepet játszik a táplálék felszívódásában

» Hatástalanítja a szabadgyököket, antioxidáns hatású

» Méregtelenít

A DIAMANTINA alacsony nátriumtartalmú természetes ásványvízként a kisbabák és a kisgyermekek számára is tökéletesen ajánlható. Az ásványi anyag tartalma viszonylag alacsony (531 mg/l). Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a kisbabák szervezetére negatív hatás nélkül, korlátlan mennyiségben adhassák a kismamák. A DIAMANTINA ásványvíz az összetételének köszönhetően mellékíztől mentes, így tökéletesen alkalmas a szomjoltásra. Nátriumtartalma rendkívül alacsony, ugyanakkor káliumban és magnéziumban gazdag, ami elengedhetetlen a kisgyerekek csontjainak fejlődéséhez és megszilárdulásához. Mindezek mellett kémiailag nem kezelt, és mentes minden olyan anyagtól, amely a kisbabák számára veszélyt jelent (nitrát, nitrit). Ezért ajánljuk a tápszerek hígítására, különböző táplálékaiknak elkészítésére.